Preloader

07-488-22-86

KONCERT: KOMBO C JAZZ

Kdaj:
oktober 26, 2019 @ 9:00 pop – 11:30 pop Europe/Ljubljana Časovni pas
2019-10-26T21:00:00+02:00
2019-10-26T23:30:00+02:00
KONCERT: KOMBO C JAZZ

Krajši opis Kombo C:

Šola in zasedba Kombo C delujeta v okviru KUD-a Zvočni izviri pri Zvezi kulturnih društev Nova Gorica po programu, ki ga je Kaučič priredil posebej za svoje varovance, mlade glasbenike iz vse Slovenije, z namenom ustvarjati glasbo zunaj klišejev sodobne popularne produkcije in na oder Zvočnih izvirov pripeljati spontanost, ustvarjalnost in čistost glasbe. Intenzivni program združuje tehniko, improvizacijo, igranje avtorske glasbe, osvajanje koncepta harmonije ter skupinsko delo v Kombovih zasedbah. Glasba, ki nastaja, je ustvarjalna in teži k multidirekcionalnosti – zmožnosti obvladovanja vseh glasbenih jezikov.

Daljši opis Kombo C:

Pobudo za ustanovitev društva KUD Zvočni izviri, ki je sinonim za šolo tolkalca, bobnarja, skladatelja in glasbenega pedagoga Zlatka Kaučiča, je pred petnajstimi leti dal takratni tajnik Zveze kulturnih društev Nova Gorica Boleslav Simoniti. Šola in zasedba Kombo delujeta v okviru KUD-a Zvočni izviri pri Zvezi kulturnih društev Nova Gorica po programu, ki ga je Kaučič priredil posebej za svoje varovance, mlade glasbenike iz vse Slovenije, z namenom ustvarjati glasbo zunaj klišejev sodobne popularne produkcije in na oder Zvočnih izvirov pripeljati spontanost, ustvarjalnost in čistost glasbe. Intenzivni program združuje tehniko, improvizacijo, igranje avtorske glasbe, osvajanje koncepta harmonije ter skupinsko delo v Kombovih zasedbah. Glasba, ki nastaja, je ustvarjalna in teži k multidirekcionalnosti – zmožnosti obvladovanja vseh glasbenih jezikov.
Številne glasbene projekte šole Kombo spremljajo ciklusi koncertov z domačimi in tujimi glasbeniki. In prav to medsebojno in mednarodno sodelovanje je pomembno za še večjo kakovost in odprtost društva – za nove člane, projekte in druge umetnosti. Trenutno z zasedbo Kombo C sodeluje italijanski trobentač Francesco Ivone.
Iz šole Kombo so izšli glasbeniki, kot so Samo Šalamon, Vid Drašler, Jošt Drašler, Boštjan Simon, Jani Šepetavec, Marko Lasič, Gal Furlan, Vitja Balžalorsky, Marek Fakuč ter številni drugi izjemni glasbeniki.
Kombo je sodeloval že s svetovno priznanimi glasbeniki (Herb Robertson, Javier Girotto, Emanuele Cisi, Bruno Cesselli, Ares Tavollazi, Massimo de Mattia, Alexsander Balanescu in drugi), koncertiral na domačih in tujih prizoriščih, doma in v tujini pa za svoje ustvarjanje dobiva tudi odlične recenzije.
Do sedaj izdane plošče so Zvočni izviri vol.1 (2003), Skriti kotički svetlobe (2005), Biči (2008) , Zvočna polja za T.S. (2012), Hramo (2015), Rock Mi Monk (2017) ter najnovejši Petelin iz Noznega (2019).

Zasedba Kombo C :

Zlatko Kaučič – Umetniški vodja
Tomi Novak – Bobni
Robi Erzetič – Bobni
Ajk Vremec – Kitara
Anton Lorenzutti – Kitara
Tilen Kravos – Kitara
Timi Vremec – Bas kitara
Francesco Ivone – Trobenta z efekti

SOBOTA / 21.00 / vstop 3€

Za dodatne informacije in vprašanja nas lahko pokličete na (07) 488-22-86