Preloader

07-488-22-86

/ 13.10.2018 / Klubski maraton Radia Študent: China Traffic in Maskardh

Klubski maraton Radia Študent – najblolj mladostna in nora koncertna turneja na domačih tleh, letos že osemnajstič razpira preseke alternativne klubske infrastrukture in nove domače ustvarjalnosti.

Nastopajoči:

CHINA TRAFFIC

Bistra kamniška indie mladež.

Rdečelične zastavonoše mladostno vihravega indie pesmopisja, prihajajo iz garaž pod Kamniško-Savinjskimi Alpami. S preprostim receptom spevnih komadov, empatičnih tekstov in udarnih nastopov v duhu preteklih maratoncev “We Can’t Sleep at Night”, “Barely Modern” in “Blue Town’s Radio”, se kamniška trojica odpravlja na vijugasto, kot pekinški promet nepredvidljivo ekspedicijo osvajanja domačih klubov in frekvenc.

MASKARDH

Crossover mrtvaški vod od vsepovsod.

Za vratolom na letošnjem Klubskem maratonu skrbi peterka, v prestolnici nastanjenih crossover death metal tehničarjev od vsepovsod. Fantje, ki so svojo predanost temni strani v preteklosti prakticirali v raznih lokalnih zasedbah, z Maskardh dionizično stopajo na področje sodobnih satanalij. Veseljaška mrtvaška procesija fanboyev neoklasične glasbe, z afiniteto do schranza in vseh odtenkov metalskih groovov, za novo generacijo dolgolascev in dolgolask.

O Klubskem maratonu

Klubski maraton Radia Študent je pomembnejši generator nove glasbene ustvarjalnosti v Sloveniji, ki s svojim utečenim programom dela odkriva, vzpodbuja in promovira nove kreativne presežke domače alternativne glasbene produkcije. Je izjemno uveljavljena oblika predstavljanja nove glasbene produkcije, ki ob intenzivni medijski podpori (preko programa Radia Študent, najav drugih medijev in obširne promocije) postavlja idealno platformo za nadaljnji razvoj vzhajajočih glasbenih ustvarjalcev. Vedno pogosteje pa Klubski maraton daje smernice tudi organizatorjem poletnih alternativnih glasbenih festivalov, ki že v istem letu vabijo izbrane maratonce na svoje festivale. Bistvo Klubskega maratona je, da omogoči prodor še neuveljavljenim alternativnim glasbenim skupinam, ki ob kreativnosti, svežini in originalnosti izkazujejo jasne obete in ambicije za nadaljnji ustvarjalni razvoj.

Dvorana MC Krško, 13.10.2018, ob 21.00

Za dodatne informacije in vprašanja nas lahko pokličete na (07) 488-22-86