Preloader

07-488-22-86

/ 20.10.2017 / LOG OUT

 

 

Mladinski center Krško v sodelovanju z Občino Krško, KD Leskovec pri Krškem in OŠ Leskovec pri Krškem organizira gostovanje gledališke predstave Log Out v izvedbi Ustanove Kultura in Akademske scene iz pobratenega mesta Bajina Bašta iz Srbije.

Predstava bo v petek, 20. oktobra 2017 ob 18. uri v OŠ Leskovec pri Krškem, namenjena vsem, ki igrate računalniške igrice in vsem, ki se spomnite otroških iger iz 80-ih.

Dogajanje predstave je umeščeno v dve časovni obdobji in pred nas postavlja dileme o vplivu video igric na odraščanje otrok. Sodobni deček skozi svojo tablico pade v čas, ko so na igrišču veljala neka čisto druga pravila. Tam sreča otroke iz 80- ih, ki živijo zanj popolnoma nepoznano otroštvo. Ker je še vedno v igrici, mora za prehajanje med nivoji upoštevati pravila iger, ki veljajo na igrišču. Spozna deklico, ki mu pomaga, da se lažje vklopi v družbo in čas. Zaplet se zgodi, ko dobi nalogo postati najboljši na igrišču. Tedaj izkoristi možnosti, ki mu jih nudi nova tehnologija in želi zmagati ne glede na posledice. Lahko ena generacija premaga drugo? Čigavo otroštvo je bilo bolj brezskrbno? Kakšne bodo posledice vseh novih tehnologij?
Pravih odgovorov ni. Na pravo resnico bo treba pač še počakati… Vstop je prost.

 

IMG_0318 IMG_0319 IMG_0322

Nastopa 33 mladih iz pobratenega mesta Bajina Bašta iz Srbije. Po predstavi bo organizirano druženje z mladimi, ki sodelujejo v mladinski sekciji Kulturnega društva Leskovec pri Krškem in/ali dramskem krožku OŠ Leskovec pri Krškem. Na ta način želimo tudi mlajše generacije povezati, kar je zagotovilo, da pobratenje mest ostane živo še naslednjih štirideset let. Prav tako pa bomo načrtovali gostovanje gledaliških predstav iz Krškega v Bajini Bašti v letu 2018.

 

Mitja Valentinc, direktor MC Krško

Za dodatne informacije in vprašanja nas lahko pokličete na (07) 488-22-86