Preloader

07-488-22-86

Koledar dogodkov

Nov
16
sob
TEAMWORK MAKES THE DREAM WORK
Nov 16 @ 11:00 dop – 4:00 pop
TEAMWORK MAKES THE DREAM WORK

Po čudovitem treningu na Slovaškem sva se prostovoljki Saša in Nina odločili, da svoje novo naučeno znanje uporabiva tudi v praksi.

V soboto, 16. 11. 2019 ob 11. uri bova v Mladinskem centru Krško izvedli workshop na temo teamworka, zaupanja ter udobja na delovnem mestu.

Vljudno vabljeni vsi, ki vas zanimajo zanimive interaktivne igre in diskusije o teamworku in odnosih v službenem okolju.

Za lažjo organizacijo, se na dogodek prijavite tako, da pošljete mail s svojimi podatki (ime priimek) na: barbara.masnik@mc-krsko.si.
Prijave zbiramo do 13. 11. oz. do zapolnitve mest.

Med delavnico bo poskrbljeno tudi za lahko kosilo.

Udeležba na delavnici je za vse brezplačna. Lepo vabljeni!

DIY T-SHIRT: Izdelaj svojo majico
Nov 16 @ 4:00 pop – 6:00 pop

Ustvarjalna delavnica: naredi sam, tisk na majice.

Nov
18
pon
Brezplačna kuharska delavnica: Okusi Kanarskih otokov
Nov 18 @ 6:00 pop – 8:00 pop
Brezplačna kuharska delavnica: Okusi Kanarskih otokov

Vas zanimajo okusi tujih specialitet in njihova priprava?

Če je odgovor pritrdilen, potem imamo za vas odlično novico. ESC prostovoljka Acoraida, ki prihaja iz Kanarskih otokov, za vas 18. 11. 2019 pripravlja kuharsko delavnico tradicionalne hrane. Skupaj boste pripravili “papa arrugadas con mojo”, gre za njihovo različico krompirjevih tortilij.

Za lažjo organizacijo se prosim prijavite na: hostel@mc-krsko.si najkasneje do 15. 11. 2019.

Kuharska delavnica bo v ponedeljek, 18. 11. 2019, ob 18.00 uri v jedilnici mladinskega hotela v Mladinskem centru Krško.

Delavnica je za udeležence brezplačna in bo potekala v angleškem jeziku.

Nov
20
sre
Brezplačna delavnica: LinkedIn
Nov 20 @ 4:00 pop – 7:00 pop
Brezplačna delavnica: LinkedIn

Brezplačna delavnica: LinkedIn – kako ga uporabljati za karierni razvoj, iskanje zaposlitve in mreženje!

Ali veš, da je LinkedIn najhitreje rastoče medpodjetniško omrežje na svetu z več kot 630 milijoni uporabnikov?
Kljub temu da si najbrž eden tistih, ki so, predvsem zaradi pritiska kolegov, sodelavcev in poslovnih partnerjev že pred časom odprli svoj LinkedIn profil, ga uporabljaš bolj malo.
Morda pa ga sploh ne jemlješ resno. Lahko si celo mnenja, da je prisotnost na LinkedInu brez pomena. Svojega profila ne posodabljaš, se redko povezuješ ali pa ga obiščeš samo nekajkrat mesečno.
Napaka, ki te lahko stane nešteto priložnosti!

Kaj pridobiš, če si aktiven uporabnik LinkedIna?
– Če iščeš nove priložnosti za delo, ti LinkedIn omogoča, da se povežeš s kadrovniki oziroma potencialnimi delodajalci.
– Preko LinkedIna lahko prideš do zanimivih mednarodnih povezav ter dela v tujini (počitniška praksa, mednarodne izmenjave in podobno).
– Preko LinkedIna lahko poiščeš partnerje za mednarodne projekte.

Vsebina delavnice:
• Razlogi, zakaj morate biti prisotni na LinkedIn-u.
• Kako se tržiti in iskati službo preko LinkedIn-a?
• Kako vam lahko to profesionalno družbeno omrežje dvigne kredibilnost in prepoznavnost?
• Pomembnost osebnega brandinga.
• Katere objave na LinkedInu so najbolj učinkovite?
• Kako preko LinkedIna vzbudite pozornost delodajalca?
• Primeri dobre prakse.

Komu je delavnica namenjena?
Študentom, diplomantom ali iskalcem zaposlitve, ki se zavedajo, kako pomembno je mreženje preko LinkedIna. Delavnica je prav tako primerna za mlade, ki so na začetku karierne poti in si želijo vzpostaviti povezave za delo v tujini.

Termin delavnice: sreda, 20. 11. 2019, od 16.00 do 19.00.

Prijava: mihaela.kovacic@mc-krsko.si ali 041 637 662.
(Na delavnico se prijavite najkasneje do 15. 11. 2019).

Lokacija izvedbe: MC Krško

Izvajalka delavnice: mag. Maja Novak je ekspert za povečanje prepoznavnosti blagovnih znamk in izobraževalna trenerka. Je ustanoviteljica podjetja Global Disruption, ki sodeluje z visoko inovativnimi podjetji iz 18 evropskih držav. Maja ima preko 18 let izkušenj iz področja vsebinskega marketinga in uporabe družbenega omrežja za uspešno uveljavljanje na mednarodnem trgu. Njeno poslanstvo je pomagati tehnološkim podjetjem, da pridejo v kratkem času do večjega povpraševanja.
Je avtorica online programa o učinkoviti uporabi LinkedIna za povečanje prepoznavnosti in prodaje na mednarodnem trgu. Maja je med drugim mentorica za podjetja v Tehnološkem parku v Ljubljani in mentorica za startupe v mednarodnem okolju v sklopu EBRD (Evropske banke za obnovo in razvoj).

Nov
21
čet
Tabor poklicnih priložnosti
Nov 21 @ 4:00 pop – Nov 23 @ 3:00 pop
Tabor poklicnih priložnosti

Dragi devetošolec,

se počutiš negotovega, ker ne veš, na katero srednjo šolo se vpisati in kaj želiš v življenju početi?

Ne skrbi, podobno se počuti veliko tvojih vrstnikov. To je popolnoma normalno, saj gre za pomembne odločitve v življenju. Toda brez skrbi, da bi ti malce olajšali izbiro in te seznanili s poklicno potjo in možnostmi, ki jih imaš, smo prav zate razvili prav poseben program, Tabor poklicnih priložnosti.

Kaj bomo na taboru počeli?

Preko zabavnih delavnic bomo skupaj ugotovili, kaj je pomembno za načrtovanje poklicne in karierne poti. Obiskali bomo tudi podjetja, kjer nam bodo iz prve roke povedali in pokazali kako delujejo in kaj je potrebno za zaposlitev v določenem podjetju. Tabor bodo vodili izkušeni mentorji, mladinski delavci, ki bodo prisotni 24h/dan, tudi v nočnem času. V času obiskov podjetij nam bodo posamezne poklice in potek dela predstavili njihovi zaposleni.

Tabor bo potekal od četrtka, 21. 11. od 16. ure, do sobote, 23. 11. 2019 do 15. ure, v Mladinskem centru Krško, kjer bo poskrbljeno tudi za prehrano in nastanitev v hostlu.

Ker stroške izvedbe tabora krijemo skoraj sami, bomo zbirali prispevek 10€ na udeleženca, kar bo pokrilo vse aktivnosti, prehrano in nastanitev za udeležence, ki bodo v času tabora bivali v mladinskem hotelu (v prostorih MC Krško).

Za vse ostale informacije in dodatna pojasnila sem vam na voljo po e-pošti: tanja.brate@mc-krsko.si, ali na telefonski številki: 051 334 060 (Tanja).

Nov
23
sob
DIY MUSIC: Izdelaj svoj ksilofon
Nov 23 @ 4:00 pop – 6:00 pop

Ustvarjalna delavnica: naredi sam, izdelava ksilofona.

TURNIR V NAMIZNEM TENISU
Nov 23 @ 4:00 pop – 5:00 pop
TURNIR V NAMIZNEM TENISU

Mladinski center Krško prireja turnir v namiznem tenisu. Turnir bo potekal v soboto, 23. 11. 2019 od 16.00 ure dalje v dvorani MC Krško.

Najboljše čakajo tudi nagrade.

Prijave na: matic.plankar@mc-krsko.si.

Prijavnine ni!!

 

Nov
25
pon
Izmenjevalnica oblek, igrač in vsega ostalega
Nov 25 @ 3:00 pop – 6:00 pop
Izmenjevalnica oblek, igrač in vsega ostalega

Prve izmenjevalnice so mimo, želimo pa si, da to postane navada. S tem namenom bomo izmenjevalnico organizirali ponovno in potem še vsaj 1x mesečno.
Trenutno se v naši omari skriva veliko oblačil, predvsem za otroke in dojenčke. Kmalu bomo uredili tudi spletno stran, kjer si boste lahko sproti ogledovali, kaj vse se najde v omari.

Izmenjevalnica v novembru: v ponedeljek, 25.11.2019, od 15.00 do 18.00 v MC Krško

Kako zadeva poteka?

Prinesi vse svoje obleke, igrače. dodatke, ki jih ne potrebuješ več, v Mladinski center Krško vsak dan med 9.00 – 22.00. Stvari, ki jih prineseš, naj bodo čiste in zložene. Za vsak kos, ki ga prineseš, prejmeš kuponček s katerim si lahko izbereš 1 nov kos. Če nimaš ničesar, kar bi želel zamenjati, lahko “kupiš” kupončke in sicer tako, da za vsakega prispevaš manjši prostovoljni prispevek (npr. 0,20eur). Vsi zbrani prostovoljni prispevki, bodo podarjeni v dobrodelne namene.

Za vse dodatne informacije, se lahko obrnete na:
barbara.masnik@mc-krsko.si, ali po telefonu: 041 758 408.

POT DO SREČE OBSTAJA: Povezovalna komunikacija: Ustvarjanje skrbnih, spoštljivih in opolnomočenih odnosov
Nov 25 @ 6:00 pop – 8:00 pop
POT DO SREČE OBSTAJA: Povezovalna komunikacija: Ustvarjanje skrbnih, spoštljivih in opolnomočenih odnosov

Pot do sreče obstaja: Povezovalna komunikacija: Ustvarjanje skrbnih, spoštljivih in opolnomočenih odnosov

Na tokratnem predavanju “Pot do sreče obstaja” bo predstavljeno nekaj veščin povezovalne komunikacije, ki lahko obogatijo in pomembno spremenijo naše odnose, saj vanje prinašajo več sproščenosti, iskrenosti in medsebojnega razumevanja, hkrati pa so tudi zelo uporabno orodje za reševanje konfliktov. V okviru interaktivnega predavanja bomo skupaj raziskovali, kaj so vzroki za naša vedenja in vedenja ljudi iz našega življenja (otroci, starši, sodelavci, stranke,…), ki nas vržejo iz tira ter kako se na njih konstruktivno odzvati.

Dmitriy Kopina in Jaka Kovač sta voditelja komunikacijskih izobraževanj, trenerja, coacha in mladinska delavca, ki se zavedata, koliko časa, energije in živcev ljudje izgubljamo zaradi komunikacijskih šumov ter se trudita na povezovalen in sočuten način komunikacijo približati na področja šolstva, športa, v uspešna podjetja in javne organizacije ter v osebne odnose.

Namen predstavitvenega predavanja bo spoznati nekaj veščin povezovalne / nenasilne komunikacije, ki jo je v 70-ih letih prejšnjega stoletja razvil ameriški psiholog dr. Marshall Rosenberg in je v tujini v zadnjem času eden izmed najbolj priznanih in vedno bolj uveljavljenih pristopov h komunikaciji na vseh področjih.

Kulturni dom Krško, ponedeljek, 25. 11. 2019, ob 18.00

Organizatorji: LAS Krško, MC Krško, KD Krško

Nov
28
čet
V Posavju žuramo brez drog in alkohola
Nov 28 @ 8:00 dop – 12:00 pop
V Posavju žuramo brez drog in alkohola

Delavnico “V Posavju žuramo brez drog in alkohola” bomo tokrat izvedli v OŠ Leskovec pri Krškem.

Organizatorji: LAS Krško, MC Krško, PP Krško, CSD Krško, ZD Krško.

Za dodatne informacije in vprašanja nas lahko pokličete na (07) 488-22-86