Preloader

07-488-22-86

ODZIV: EVS Weekend – Be the change

EVS VIKEND BE THE CHANGE

V soboto, 22. 2. 2019,  sta EVS prostovoljki Omaima in Neus, iz MC Krško organizirali EVS vikend z naslovom “Be the change.”

Glavni namen projekta je bil seznaniti EVS prostovoljce, ki delujejo v organizacijah širom Slovenije, kaj sploh je solidarnost, ter kako lahko pomagamo.  Pomembno je namreč, da se zavedamo, da kot prostovoljci ne moremo rešiti vsem problemov in  spremeniti situacije ter ljudi, lahko pa v dani situaciji pomagamo in pripomoremo.

V sklopu projekta sta prostovoljki pripravili različne spoznavne delavnice. Predstavili sta posnetek  prostovoljke iz Afrike, prav tako pa je sedanja EVS prostovoljka Popy predstavila svojo izkušnjo s prostovoljstvom v Etiopiji. Sledila je diskusija o pomenu prostovoljstva, kaj je pomembno, zakaj so se sploh odločili za prostovoljstvo in na kak način lahko pomagamo.

Po kosilu je sledila delavnica mreženja in povezovanja med organizacijami gostiteljicami EVS prostovoljcev v Sloveniji z namenom povezovanja, izmenjave kontaktov in ustvarjanja novih projektov. Evs vikend pa smo zaključili solidarnostim projektom. EVS prostovoljci so se preizkusili v risanju mandal, ki jih bodo v okviru dražbe prodali za simbolično ceno, zbran denar pa namenili za kulturne delavnice  migrantov, ki delujejo  pod okriljem Skuhne.

Vseh 19 udeležencev je pridobilo nova znanja, stkala so se nova poznanstva in projekti, ki jih vsi nestrpno pričakujemo.

 

 

Za dodatne informacije in vprašanja nas lahko pokličete na (07) 488-22-86