Preloader

07-488-22-86

ODZIV: Jezikovni tečaji v MC Krško

Zapisek Hane Jurečič, po prvi izkušnji z vodenjem jezikovnega tečaja.
“Z MC Krško sem prvič prišla v resnejši stik v sklopu študentskega dela v Bar-u MC Krško. Tako sem postopno spoznala, da v MC-ju lahko delujem še na ostalih področjih kot prostovoljka, saj mentorji in zaposleni res podpirajo ideje in želje vsakega posameznika, jih skušajo kar se da uresničiti in iz njih narediti nove projekte. Tako smo tudi skupaj prišli na idejo, da izkoristimo moje znanje tujih jezikov in organiziramo jezikovne tečaje.
Odločila sem se za izvajanje ruščine in francoščine. Mihaela je bila moja usmeritvena opora in pomoč pri celotnem procesu, za kar sem ji zelo hvaležna. Uredila je promocijo na socialnih omrežjih in v Posavskem obzorniku ter prevzela prijave udeležencev. Dogovorili smo se za informativni sestanek, kjer smo dorekli vse podrobnosti glede tečaja, kaj bomo počeli ter kaj potrebujemo. Imeli smo deset srečanj po tri šolske ure, kar je skupaj sestavljalo 30-urni jezikovni tečaj. Ob sobotah dopoldan sem izvajala tečaj francoskega jezika, ob nedeljah dopoldan pa še uvodni tečaj ruskega jezika. Z obema skupinama smo se zelo lepo povezali in se tako skupaj približali določenemu jeziku. Na koncu smo naša srečanja zaključili s ponovitvenim testom ter tako zaokrožili začetni tečaj.
Vesela sam, da je bil obisk visok; ob sobotah sem imela kar 9 učencev, ob nedeljah pa 8. V vlogi učiteljice sem se preizkusila prvič in s tem pridobila neprecenljivo izkušnjo za svojo nadaljnjo pot. Hvala Mladinskem centru Krško, ker mi je omogočil, da lahko že tako zgodaj začnem pridobivati reference in izkušnje na svoji poklicni poti.
Upam, da se s svojimi izkušnjami dotaknem še kakšnega mladega, željnega dela in izkušenj na kakršnemkoli področju! Prostovoljstvo je zakon. <3 ”
Hana Jurečič, študentka FF, prostovoljka v MC Krško

Za dodatne informacije in vprašanja nas lahko pokličete na (07) 488-22-86