Preloader

07-488-22-86

/ 4.10. in 13.10.2018 / POZIV ZA PROSTOVOLJCE ZA: V POSAVJU ŽURAMO BREZ DROG IN ALKOHOLA

V MC Krško v jesenskem času pričenjamo zopet s tradicionalnim projektom V POSAVJU ŽURAMO BREZ DROG IN ALKOHOLA in vabimo nove prostovoljce k sodelovanju.

Gre za preventivni projekt, pri katerem sodelujemo z različnimi institucijami: CSD Krško, Policijska postaja Krško, Zdravstveni dom Krško ter z vsemi OŠ in SŠ v občini Krško. Z dijaki in devetošolci preživimo v pisani druščini en dan na njihovi šoli z izvedbo predavanj in delavnic. Prostovoljce vabimo k usposabljanju za izvajanje delavnic z manjšo skupino na temo zasvojenosti. Letos pri izobraževalnem delu in pri izvedbi sodelujemo z ZPTM Brežice.

Če te zanima delo z mladostniki, če si želiš svoj prosti čas preživeti na zanimiv in koristen način in imaš željo se preizkusiti v pedagoškem delu, te vabimo k prijavi. Iščemo mlade študente, absolvente in diplomante različnih pedagoških in socialnih smeri, pa tudi tiste mlade, ki jih delo z mladimi veseli in razmišljajo o pedagoškem ali socialnem poklicu.

Za delo v projektu je predvideno usposabljanje v dveh delih v mesecu oktobru, ki te bo opremilo z znanjem za delo.

  1. DEL: četrtek, 4. 10. 2018, ob 17.00 v MC Brežice – uvodna delavnica za prostovoljce mentorje z mag. Danijelo Švajger
  1. DEL: sobota, 13. 10. 2018, ob 9.00 v MC Krško– delavnica za prostovoljce mentorje V Posavju žuramo brez drog in alkohola s Sašom Kroneggerjem na temo prekomerne rabe ekranov

Informacije in prijave: mihaela.kovacic@mc-krsko.si, 041 637 662

Organizatorji: MC Krško, LAS Krško in ZPTM Brežice

 

Za dodatne informacije in vprašanja nas lahko pokličete na (07) 488-22-86