Preloader

07-488-22-86

Prvi del počitniških aktivnosti zaključen

Mladinski center Krško je tudi letos skupaj z mladimi prostovoljci popestril poletne počitnice 30 otrokom, ki so se udeležili Počitniških aktivnosti v MC Krško. Poleg tega, da zabavamo otroke, tudi razbremenimo starše, ki v počitniškem času nimajo varstva za otroke. Letos so aktivnosti potekale v drugem tednu julija, od 8. do 12. julija 2019. Kljub temu, da smo izbrali teden s precej kislim in hladnim vremenom, smo se vseeno zelo zabavali in uspeli izvesti skoraj vse izlete.

Prvi dan aktivnosti je potekala delavnica robotike in programiranja z Lego WeDo, v torek pa smo se z vlakom odpravili na grad Rajhenburg, kjer smo se udeležili dveh delavnic – seveda so bili otroci najbolj navdušeni nad izdelavo čokoladnih lizik. V sredo smo z avtobusom obiskali živalski park Na jasi v Selah pri Dobovi, kjer smo si ogledali in pobožali številne zanimive živali iz skoraj vseh kontinentov. V četrtek pa nas je Mestni muzej Krško popeljal na zanimiv pohod poln zanimivih zgodb iz zgodovine. V petek, ko nam je dež preprečil kopanje na bazenu Brestanica, pa nas je zabaval Teater Cizamo s predstavo Sirkec, sirkec in modelirnimi baloni.

Poleg izletov pa so vsako popoldne potekale tudi ustvarjalne in športne aktivnosti, tako da smo prav vsak dan spoznali nekaj novega in se kaj zanimivega naučili. Predvsem pa smo se učili strpnosti, sodelovanja in pomembnosti prijateljstva.

Vsem otrokom želimo še naprej lepe in ustvarjalne počitnice, polne zabave in iger s prijatelji!

Za dodatne informacije in vprašanja nas lahko pokličete na (07) 488-22-86