Preloader

07-488-22-86

ZNANJE ZA RAVNANJE

Vabimo vas na izobraževalni dan za posavske prostovoljce in prostovoljske organizacije z naslovom

»ZNANJE ZA RAVNANJE«,

ki bo potekal v prostorih Mladinskega centra Krško, v torek, 6.6.2017, od 17.00 do 20.00.

Prostovoljci s področja mladinskega dela in socialnih programov iz različnih organizacij se lahko prijavite na eno izmed spodnjih izobraževanj:

SOČUTJE DO SEBE (v izvedbi Andreje Les)
Od rojstva dalje si vsako človeško bitje želi sreče in zavrača trpljenje. Na to dejstvo ne vplivajo ne socialna pogojenost ne vzgoja ne ideologija. V samem jedru svojega bitja preprosto želimo biti zadovoljni. Vendar dokler živimo, se neizogibno srečujemo s problemi, frustracijami, izgubami, boleznijo, napakam. Če v takih trenutkih izgubimo pogum in upanje, s tem zmanjšamo svojo sposobnost, da bi se soočili s težavami. Realističen pogled, da trpljenje doživlja prav vsak in ne samo mi, utrdi našo odločnost in sposobnost, da presežemo težave. Bolj, ko odpremo svoje srce tej realnosti in jo sprejmemo, namesto da se prav donkihotsko neprestano borimo proti njej, bolj občutimo sočutje do sebe.

Sočutje do sebe ni samopomilovanje temveč odločnost pomagati samemu sebi pri lajšanju in odpravljanju trpljenja. Znanstvene raziskave potrjujejo, da sočutje do sebe krepi odgovorno ravnanje, razvoj širše perspektive in samospoštovanje.

Na predavanju boste skozi pogovor in praktične vaje
– spoznali, kaj pomeni biti prijazen do sebe,
– krepili sposobnost samosprejemanja in sočutja do sebe z različnimi vajami,
– dobili priložnost, da sklenete prijateljstvo in zavezništvo, ki vas bo povezalo s čisto posebnim človekom – s seboj!

Andreja Les, univ. dipl. psih., kot samostojna podjetnica deluje od leta 1993. Zadnjih 15 let je svojo aktivnost usmerila na področje alternativnih oblik zdravljenja.

IZNAJDLJIVOST (v izvedbi Socialne akademije)
V Sloveniji je eden večjih problemov mladih na trgu dela, da jih veliko kljub doseženi formalni izobrazbi ne more poiskati ustrezne zaposlitve.

Socialna akademija je izobraževalni center, inkubator in možganski trust, v okviru katerega lahko posamezniki pridobijo državljanske kompetence, skupine in organizacije pa lahko pridobijo koristne povezave, finančna sredstva, mentorstvo, svetovanje, opremo in prostor v sklopu inkubatorja.

Za predstavnike prostovoljskih organizacij smo pripravili izobraževanje z naslovom ZAKON O PROSTOVOLJSTVU V PRAKSI IN MENTORSTVO PROSTOVOLJCEM. Izobraževanje bo potekalo v izvedbi Slovenske filantropije.

Slovenska filantropija je humanitarna organizacija, ki deluje v javnem interesu vse od leta 1992, katere programi so usmerjeni v dvig kvalitete bivanja v skupnosti in v zagovorništvo socialno šibkejših. Ponujajo usposabljanja za prostovoljce, mentorje in organizatorje prostovoljstva. Vrednote, ki jih zagovarjajo, so solidarnost, spoštovanje soljudi in narave, strpnost, enakopravnost in enake možnosti za vse. Različne aktivnosti združujejo v programskih enotah, ki delujejo znotraj Slovenske filantropije.

Rok za prijavo za prostovoljce in prostovoljske organizacije: četrtek, 1.6.2017.

Po izobraževalnem delu sledi druženje ter pogostitev.

Prijave: info@mc-krsko.si

Več informacij: 07/488-22-86 (Nuša Koritnik, MC KK), 041 943 482 (Carmen Rajer, CSD) ter 041 637 662 (Mihaela Kovačič)

Dogodek organizirata Mladinski center Krško ter Center za socialno delo Krško.
Izobraževalni dan je naslednik Posavskega festivala prostovoljstva.

Lepo vabljeni!

PRIJAVNICA – prostovoljci

PRIJAVNICA – prost.organizacije

 Plakat prostovoljci za objavo-page-001

Za dodatne informacije in vprašanja nas lahko pokličete na (07) 488-22-86