Preloader

07-488-22-86

15-16/2/2020 UVODNA DVODNEVNA DELAVNICA NENASILNE / POVEZOVALNE KOMUNIKACIJE

Uvodna dvodnevna delavnica nenasilne / povezovalne komunikacije

Ustvarjanje skrbnih, spoštljivih in opolnomočenih odnosov v domačem in poslovnem okolju

Kadar naše potrebe niso izpolnjene, se zaradi nesoglasij ali celo razprtij v odnosih slabo počutimo, doživljamo jezo, nemoč, frustriranost, posledično pa je s tem kakovost našega življenja slabša.
V kolikor vas zanima doseganje boljšega razumevanja, sodelovanja, učinkovitosti in opolnomočenja v komunikaciji, je to najverjetneje pravi dogodek za vas. Na delavnici bo poudarek na razumevanju sebe, vzpostavljanju poglobljenega stika s sabo, sočutnim odnosom do drugih in pristnim izražanjem v skladu s svojo edinstvenostjo, s svojimi potrebami in vrednotami na način, ki ohranja spoštljive, iskrene in sočutne odnose.

Ko jasno in iskreno komuniciram na povezovalen način, si povečam možnosti, da bodo drugi spremenili svoje vedenje, ne glede na to ali poznajo metode povezovalne komunikacije. Naš namen bo, da raziskujemo in odpremo prostor možnosti za iskanje rešitev, ki lažje in pogosteje izpolnijo potrebe vseh udeleženih in s tem prispevajo h konstruktivnemu obvladovanju konfliktov.

Model povezovalne komunikacije je izrazito izkustven, zato bomo na delavnici izvedli vrsto interaktivnih vaj, ki bodo doprinesle k jasnosti, kako model deluje. Delo bo potekalo na resničnih primerih iz vašega vsakodnevnega življenja. Poseben poudarek bomo namenili delovanju in uporabi v skupnostih in sledili, kam nas raziskovanje življenja popelje.

Udeleženci boste spoznali in vadili naslednje veščine povezovalne komunikacije:

– Empatično sprejemanje sogovornika in aktivno poslušanje
Na delavnici bomo raziskovali in spoznavali načine vzpostavljanja sočutnega stika s sogovornikom, iskanju skritega pomena izza verbalne in neverbalne komunikacije, kako v polnosti prisluhniti sogovorniku in kako pomagati sogovorniku, da se lahko v polnosti izrazi v vsaki situaciji.

– Avtentično, suvereno in iskreno izražanje
Na delavnici bomo spoznali načine, kako se izraziti na način, ko sogovorniku s svojim načinom izražanja pomagamo, da nas lažje sliši in razume. Poudarek bo tudi na izražanju prošenj za to kar res potrebujemo, na način, da sogovorniku olajšamo izbiro. Raziskovali bomo, kako reči in kako slišati besedo NE in hkrati ostati v stiku in povezani.

– Samo-empatija, sprejemanje in sočutje do samega sebe
Na delavnici bomo poseben poudarek namenili podpori samemu sebi, kako ostajati miren v čustveno intenzivnih situacijah in kako ukrepati, ko nas čustva preplavijo ter kaj storiti, ko obtožujemo ali grajamo sami sebe. Raziskovali in prepoznavali bomo različne možnosti odzivanja v čustveno napetih situacijah, prepoznavanje naših čustev vrednot in potreb in načine za vzpostavljanje sočutnega stika s sabo v vseh situacijah.

Delavnica bo potekala v slovenskem jeziku.

Delavnica je primerna za popolne začetnike, saj za udeležbo ni potrebno nobeno predznanje. V kolikor ste se s povezovalno/nenasilno komunikacijo že srečali, ste prav tako dobrodošli, saj boste na delavnici imeli možnost znanje še poglobiti in vaditi.

Kotizacija:
V primeru, da je plačnik organizacija ali podjetje je cena delavnice 155,00 EUR.
Za samoplačnike / fizične osebe je cena delavnice 115,00 EUR.
Za fizične osebe je možno plačilo na do 3 mesečne obroke brez obresti.

V kolikor bi se delavnice res želeli udeležiti, pa vam cena predstavlja oviro, mi prosim sporočite, pa bomo skupaj poiskali rešitev.

Kotizacija vključuje izvedbo dogodka, gradiva in okrepčila med odmori.

Z namenom zagotavljanje varnega in spodbudnega učnega okolja in načina dela je število mest na delavnic omejeno na največ 20 udeležencev.

več info na: https://dobrobit.si/uvodna-delavnica-krsko-februar-2020/

prijave: https://forms.gle/jxucXniDn3KQGojB6

Mladinski center Krško, 15. in 16. 2. 2020, od 9.00 do 17.00

Organizator:  DobroBit, izobraževanje in svetovanje, Dmitriy Kopina, s.p.

 

Za dodatne informacije in vprašanja nas lahko pokličete na (07) 488-22-86