Preloader

07-488-22-86

2/3/2020 BREZPLAČEN ZDRAV ZAJTRK V MC KRŠKO

V okviru promocije zdravega življenjskega sloga, smo se v Mladinskem centru Krško odločili, da za vas, vsak prvi ponedeljek v mesecu, pripravimo brezplačen zdrav zajtrk.

Vabljeni v ponedeljek, 2. 3. 2020, na prvi dogodek od 9.00 do 12.00 ure v MC BAR.

Promociji se je pridružila tudi Družba Evrosad d.o.o.

Družba Evrosad d.o.o. Krško je bila ustanovljena leta 1995 in je od takratnega Mercator – Agrokombinata odkupila 270 hektarjev. Danes skupina Evrosad obsega skoraj 600 hektarjev površin in predstavlja tretjino slovenske sadjarske proizvodnje. Letno pridelajo približno 20.000 ton sadja, ki ga ob domačem trgu izvažajo v mnoge države Evrope, Azije in Afrike.

Njihovi kupci so predvsem velike trgovske verige in specializirani veletrgovci s sadjem in zelenjavo. Vsako leto vlagajo v nove nasade z mrežami proti toči in namakalne sisteme. S tem zaščitijo plodove in zagotovijo večjo kakovost sadja ter konstantno prisotnost na trgu. Prav tako je za sadje je izjemnega pomena hladilnica, saj zagotavlja oskrbo s sadjem skozi vse leto. Trenutna končna kapaciteta hladilnice v Krškem je 10.000 ton, na Blanci in Ormožu pa še 5.000 ton. Na isti lokaciji se nahaja najsodobnejši sortirno pakirni center v Sloveniji in se razprostira na skupni površini 4.000 m2. V sortirnici zdaj obratuje sortirna linija z zmogljivostjo delovanja 10 ton/uro, sortiranje pa se lahko izvaja po barvi, kvaliteti, teži in velikosti.

V skupini Evrosad pridelujejo konvencionalno ter ekološko sadje, od 2019 pa so tudi največji ponudnik zelenjave v Sloveniji, saj sodelujejo z največjimi pridelovalci zelenjave, ki pridelujejo vse vrste zelenjave. Med sadjem je največ jabolk različnih sort, sledijo hruške, breskve, jagode, češnje in slive.

V letošnjem letu načrtujejo ureditev distribucijskega centra, preko katerega bodo izvajali oskrbo z sadjem in zelenjavo za javne zavode in pa Horeca skupino. Prav tako bodo v prvi polovici leta odprli maloprodajno trgovino na sedežu podjetja v Krškem, kjer boste lahko iz prve roke kupili sveže sadje in zelenjavo.

Za dodatne informacije in vprašanja nas lahko pokličete na (07) 488-22-86