Preloader

07-488-22-86

24/9/2020 USPOSABLJANJE: V POSAVJU ŽURAMO BREZ DROG IN ALKOHOLA

V MC Krško v jesenskem času pričenjamo zopet s tradicionalnim projektom V POSAVJU ŽURAMO BREZ DROG IN ALKOHOLA in vabimo nove prostovoljce k sodelovanju.

Gre za preventivni projekt, pri katerem sodelujemo z različnimi institucijami: CSD Krško, Policijska postaja Krško, Zdravstveni dom Krško ter z vsemi OŠ in SŠ v občini Krško. Z dijaki in devetošolci preživimo v pisani druščini en dan na njihovi šoli z izvedbo predavanj in delavnic. Prostovoljce vabimo k usposabljanju za izvajanje delavnic z manjšo skupino na temo zasvojenosti.

Letošnje usposabljanje bo nekaj posebnega, ker ga bomo izvajali tako, da bodo vključeni vsi sodelujoči strokovni delavci na projektu in prostovoljci. Usposabljanje bo vodil Sašo Kronegger,  socialni pedagog in transakcijski analitik – svetovalec, ki že preko 20 let izvaja  izobraževanja za različne skupine ljudi. Teme izobraževanj so predvsem usmerjene v izboljševanje komunikacije na medosebnem in medskupinskem nivoju, sisteme podpore manj izkušenim (prostovoljcem, pripravnikom, novo-zaposlenim, novo-izvoljenim), reševanje konfliktov in timsko delo, več časa pa namenja tudi podpori družinam pri vzgoji. Poleg izobraževanj se ukvarja z moderiranjem procesov ter mentorstvom.

Skratka, če te zanima delo z mladostniki, če si želiš svoj prosti čas preživeti na zanimiv in koristen način in se imaš željo preizkusiti v pedagoškem delu, te vabimo k prijavi.

Za delo na projektu je predvideno usposabljanje, ki te bo opremilo z znanjem za delo. Potekalo bo v dveh delih v MC Krško, v četrtek, 24. 9. 2020, od 9.00 do 16.00 in 1. 10. 2020, prav tako od 9.00 do 16.00.

Info in prijave: mihaela.kovacic@mc-krsko.si, 041 637 662

Organizatorji: MC Krško in LAS Krško

 

Za dodatne informacije in vprašanja nas lahko pokličete na (07) 488-22-86