Preloader

07-488-22-86

28. 8. 2021/ MVP IDOL: Trkaj, Robert Petan in Dudes vs. Gravity

V sklopu projekta MVP – Mladi v praksi vas v soboto, 28. avgusta 2021, ob 10.00 vabimo na dogodek MVP IDOL  v dvorano MC Krško na katerem nam bodo svoje življenjske zgodbe in poslovne uspehe predstavili uspešni mladi kreativci:
  • Rok Terkaj, raper Trkaj 
Roka Terkaja, univerzitetnega diplomiranega teologa, večina ljudi pozna pod umetniškim imenom Trkaj. Raper, ki je izdal pet albumov, s svojimi teksti opozarja na svet, v kakršnem živimo, hkrati pa izžareva srčnost in optimizem za svet prihodnosti. Še pred glasbeno kariero in študijem teologije je na romarski poti El Camino de Santiago spoznal samega sebe. V mesecu dni je prehodil 800 km in z nahrbtnikom ter nekaj evri v žepu uvidel, da za lastno srečno ne potrebuje nič. V letu 2009 je ponovil pot po Španiji in se odpravil še na pešpot od Ljubljane do Sarajeva. Svoja razmišljanja je kot kolumnist delil z bralci revije Ona in najboljše kolumne izdal v knjigi Živ!
Rok Terkaj se zaveda, da je prav boriti se za dobro, saj se potem lahko zgodijo čudeži in potem zmagaš. Zato ne mara jamranja, raje se bori in trudi, da spremeni svet na bolje. Do zadnjega diha. Do zmage.
  • Robert Petan, kantavtor
Mlad glasbeni ustvarjalec, multiinstrumentalist in kantavtor Robert Petan prihaja iz Brežic, posavskemu občinstvu je najbolje poznan kot član mnogih stalnih in priložnostnih zasedb, dueta Maja & Robi ter kot talentiran pisec glasbe in besedil za različne glasbene ustvarjalce. Glasbena širina, pronicljiva besedila in nalezljivo optimističen pogled na svet so prepoznavne lastnosti brežiškega avtorja, ki bo na dogodku predstavil svojo glasbeno kariero in življenjsko pot, svetoval glede pridobitve statusa samozaposlenega v kulturi in predstavil izzive glasbenika v času epidemije.
  • Jan Kocjan iz Dudes vs. Gravity
Mladi uspešni kreativci, podjetniki, športniki in adrenalinski navdušenci Dudes vs Gravity iz Bele krajine bodo predstavili svoj inovativen izdelek Gravity Board, s katerim so uspešno nastopili na platformi Kickstarter. Jan Kocjan bo vsem mladim, ki se podajajo na samostojno podjetniško pot, na voljo s koristnimi nasveti glede platforme Kickstarter in ostalih izzivov na poti od ideje do uspeha. 
Po pogovoru z gosti bosta sledila glasbena nastopa.
Prosimo, da svojo udeležbo na dogodku MVP IDOL najavite na:
snezana.covic@mc-krsko.si 
Število udeležencev je omejeno. Zaradi nestanovitne vremenske napovedi, se dogodek MVP IDOL, namesto v Šumici, izvede v dvorani MC Krško!
Na prireditvah v zaprtih prostorih pa velja pogoj PCT in nosimo maske. Hvala za razumevanje.
Partnerji projekta: Mladinski center Krško, Celjski mladinski center in Mladinski center Bit Črnomelj.
Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Za dodatne informacije in vprašanja nas lahko pokličete na (07) 488-22-86