Preloader

07-488-22-86

Mednarodni projekti

Večina projektov na mednarodnem področju mladih se izvede pod okriljem dveh programov:

Mladi v akciji (www.mva.si), ki se izvaja pod okriljem Nacionalne agencije Zavoda Movit. Program je namenjen mladim od 15. do 29. leta starosti. Aktivna participacija v različnih akcijah mladim pomaga pridobiti različna neformalna znanja in veščine, spoznati druge kulture in mlade iz tujih držav.

Evropska solidarnostna enota, nova pobuda Evropske unije, ki mladim omogoča prostovoljsko delo ali sodelovanje pri projektih v svoji državi ali tujini v dobro skupnosti in ljudi po vsej Evropi. Evropska solidarnostna enota je namenjena mladim od 18. do 30. leta  starosti. Projekti v okviru Evropske solidarnostne enote trajajo od dveh mesecev do enega leta ter se običajno izvajajo v državah članicah EU.

V našem centru imamo večletne izkušnje z:

  • gostovanjem prostovoljcev iz tujine v okviru Evropske prostovoljne službe in Evropske solidarnostne enote,
  • gostiteljstvom in odhodi mladih iz lokalnega okolja na mednarodne mladinske izmenjave,
  • organizacijo in izvedbo mednarodnih seminarjev, usposabljanj in treningov,
  • svetovanjem in pomočjo pri prijavi na mednarodne projekte,
  • vključeni smo tudi v mednarodno mrežo Youthnetworks, kjer so zbrane informacije o vseh projektih za mlade v tujini, ki so se izvajale v sklopu programa Mladi v akciji.

Društvom in mladim, ki bi želeli bodisi sodelovati v kateri izmed akcij ali pa bi jo radi sami organizirali in potrebujete pomoč pri izpolnjevanju razpisne dokumentacije, z veseljem svetujemo in pomagamo.

Imate vprašanje?

Za dodatne informacije in vprašanja nas lahko pokličete na (07) 488-22-86