Preloader

07-488-22-86

DEVETOŠOLCI SPOZNAVALI POKLICNE PRILOŽNOSTI

Na Taboru poklicnih priložnosti, ki je od 5. do 7. decembra 2019 potekal v Mladinskem centru Krško, so devetošolci iz okoliških osnovnih šol, skozi zanimiva predavanja, kreativne delavnice, zabavne igre in praktične oglede podjetij, spoznavali poklice in zbirali informacije, ki jim bodo pomagale pri odločanju glede nadaljevanja šolanja in izbiri poklicne kariere. Učenci so imeli, poleg praktičnih delavnic pod mentorstvom mladinskih delavcev na katerih so spoznavali sami sebe in svoje kompetence, tudi predavanje mediatorke Ksenije Lorber iz Kariernega centra za mlade v okviru RIC Novo mesto, Vanje Švajger svetovalke iz Zavoda RS za zaposlovanje in Danice Kramžar iz RRA Posavje, ki je učencem predstavila Regijsko štipendijsko shemo.

Poleg tega so si v petek dopoldan devetošolci od blizu ogledali tudi delovanje dveh podjetij iz Novega mesta, za kateri so v anketah izrazili največ zanimanja, in sicer: Radio Krka, kjer so spoznali delovanje radijske postaje in poklice, ki jih zaposluje radio, ter obrat za proizvodnjo trdnih oblik zdravil (tablet in kapsul) Notol 2 znotraj Krke, tovarne zdravil, d. d.

Ob koncu tridnevnega druženja so učenci pozitivno ocenili informacije pridobljene v okviru tabora, največje navdušenje pa so izrazili nad družabnimi večeri in nočitvami v mladinskem hotelu.

Delavnice na Taboru poklicnih priložnosti

Obisk obrata Notol 2

Obisk Radia Krka

Za dodatne informacije in vprašanja nas lahko pokličete na (07) 488-22-86