Preloader

07-488-22-86

Drugi del počitniških aktivnosti v MC Krško zaključen

Mladinski center Krško je letošnje poletje skupaj z mladimi prostovoljci že drugič popestril poletne počitnice več kot 30 otrokom, ki so se udeležili Počitniških aktivnosti v MC Krško v avgustu. Poleg tega, da med počitnicami zabavamo otroke, tudi razbremenimo starše, ki v počitniškem času nimajo varstva za otroke. Letos je drugi del aktivnosti potekal v zadnjem tednu avgusta, od 26. do 30. avgusta 2019, tako da so se otroci zabavno poslovili od počitnic, preden ponovno sedejo v šolske klopi

Prvi dan aktivnosti je v gozdičku pod MC Krško potekala zanimiva delavnica lokostrelstva pod vodstvom mentorice Barbre Pie Križe, dolgoletne aktivne tekmovalke z izjemnimi rezultati v lokostrelstvu, ki je otroke navdušila. V torek smo se peš odpravili v Mestni muzej Krško, kjer so nam pripravili zanimivo delavnico Kemogram, kjer smo odkrivali skrivnosti fotografskega papirja in ustvarjanja s kemikalijami. V sredo nas je avtobus popeljal do društva Marengo, kjer smo spoznavali konje in njihovo nego, lahko pa smo se zavihteli tudi v sedlo in odjezdili en krog po maneži. V četrtek smo se odpravili v podjetje GEN-I, kjer smo si ogledali razstavo Svet energije in eksperimentalnico, kjer so otroci skozi različne eksperimente tudi sami odkrivali skrivnostni svet električne energije. V petek nas je na gibalni ustvarjalnici razgibala priznana plesna pedagoginja Rosana Horvat, kasneje pa so se otroci vključili v zanimive delavnice, ki so potekale v okviru festivala Generator. Najbolj jih je zagotovo razveselila vodna drča, po kateri so se navdušeno spuščali, in delavnica skejtanja, ki jo je vodil Lovro Leben.

Poleg izletov in delavnic pa so vsako popoldne potekale tudi ustvarjalne in športne aktivnosti, tako da smo prav vsak dan spoznali nekaj novega in se kaj zanimivega naučili. Predvsem pa smo se učili strpnosti, sodelovanja in pomembnosti prijateljstva ter zabavno zaključili poletne počitnice!

 

Za dodatne informacije in vprašanja nas lahko pokličete na (07) 488-22-86