Preloader

07-488-22-86

GENERATOR FESTIVAL 2021 – PROGRAM

20. in 21. 8. 2021 bo Šumica na poletnem odru gostila Generator festival 2021!!!

PROGRAM:

PETEK, 20. 8. 2021

17.00

 • Otroška predstava DINO IN ČAROBNI TONI
  Na poletni oder pod krošnje Šumice tudi letos prihaja KUKUC gledališče – Najlepše predstave s poslanstvom z zabavno, navihano, čarobno lepo in glasbeno obarvano otroško predstavo “DINO IN ČAROBNI TONI”. Svojo udeležbo na predstavi, prosim najavite na: tanja.brate@mc-krsko.si

20.30

 • Anja Hrastovšek & The Oakleys
  Kvartet izkušenih mladih glasbenikov, ki igra tako avtorsko glasbo kot tudi svojevrstne priredbe legendarnih jazz standardov.
  Anja Hrastovšek – vokal
  Nejc Škofic – klavir
  Peter Smrdel – kontrabas
  Žiga Smrdel – bobni
 • freekind.
  Svež in zanimiv duo pianistke in vokalistke Sare Ester Gredelj ter bobnarke Nine Korošak Serčič. Mladenki skozi svoj v soulu, R&B-ju in jazzu zakoreninjen groove po zgledu Commona, Eryke Badu in Alfa Mista predajata svojo življenjsko filozofijo.
 • Kurve
  Glasni in galopirajoči d-beat / punk / r’n’r bend Kurve prihaja iz Zagreba.
  Šabo – kitara, vokal
  Gradski – kitara, s-solo
  Srka – bas
  Vito – vokal
  Gagotron – bobni
 • Suzi soprano
  Energična post punk skupina iz Krškega, ki je nastala leta 2015. Gre za trio – kitara, boben, vokal – z unikatnim, masivnim zvokom kitare, ki je obenem tudi bas kitara. Vokalno se napajajo iz hardcora 80-ih. Igrali so že na belgijskih, švicarskih, hrvaških, italijanskih, čeških in slovaških odriih in jih delili z Raketkanon, Disciplino Kičme, Bernays propaganda in mnogimi drugimi.

SOBOTA, 21. 8. 2021

16.00

 • Generator Skate session
  Letos v sklopu festivala tudi skate session na igrišču pod MC Krško, ob 16.00 se začnemo ogrevati, malo furamo, uživamo ob glasbi in nato odigramo tudi en turnirski GAME OF S.K.A.T.E. Najboljše čakajo tudi nagrade iz 1412 Skate Shop

20.00

 • YUNG VOODOO & CDW
  Prva bosta sobotni oder v Šumici ogrela mlada a izkušena lokalna rimoklepača in ustvarjalca beatov iz Krškega YUNG VOODOO WAPPA (Nino Emanuel Kovač) in CDW (Gal Filip Habic). Odžgita ga!
 • Them Moose Rush
  Hrvaškemu bendu Them Moose Rush v progresivnem rocku ni para. Tudi “naredi sam” princip delovanja jim ni tuj – najsi je to režija lastnih spotov, produkcija svojih vizualnih elementov, skrivanje šifer v pesmih z Morsejevo abecedo ali komponiranje simetričnih delov pesmi, ki zvenijo enako ob predvajanju naprej in nazaj. In če zanemarimo hudiča v detajlih, predvsem rokajo trdneje ter hitreje kot kdorkoli
 • Krshkopoljac
  Nova punk rock skupina iz Brežic. Njihova udarna muzika z brezkompromisnimi rifi, ritmi in besedili, zagotovo ne bo pustila ravnodušnega prav nikogar. Lahko jih hvalite ali pljuvate, spremenili se ne bodo. Verjamejo v to kar delajo in ni sile, ki bi jih obrnila v katerokoli drugo smer.
  Dodo – vokal
  Tomi – kitara
  Frenk – bobni
  Mrco – bas
  Zelo hud nažigaški kvartet, v soboto prvič v živo nastopa prav na Generator festivalu!
 • VAZZ
  Mark Jacob Cavazza – Vazz je v prvi vrsti umetnik. V zadnjih nekaj letih je bil izjemno prevladujoč in reprezentativen v krogu hip hopa. Nastopal je v številnih mestih po vsej državi in počasi postaja nov glas prihajajoče generacije. 💪 Prizadeva si za čisti izraz, nerjaveče ideje in resničnost. Pri svojih 22 letih lahko še veliko ponudi, se uči in hkrati vrača skupnosti in ljudem.✌️

Se vidimo kmalu!!!

Za vstop je pogoj PCT (prebolel, cepljen, testiran), kar moramo na vhodu pregledovati. Tako, da prosimo, da pred vstopom na koncert pripravite ustrezna potrdila.

Hvala za razumevanje.

Projekt je sofinanciran iz javnega razpisa za izbor kulturnih projektov na področju glasbenih umetnosti, ki jih bo v letu 2021 sofinancirala Republika Slovenija iz proračuna, namenjenega za kulturo.
—-‐—–‐‐——-‐———-
Leta 2003 je bil pod organizacijskim okriljem MC Krško organiziran prvi Mladinski kulturni festival, ki se je z letom 2009 preimenoval v Generator festival.
V letu 2021 nadaljujemo!

Za dodatne informacije in vprašanja nas lahko pokličete na (07) 488-22-86