Preloader

07-488-22-86

MEDNARODNA MLADINSKA IZMENJAVA NA IRSKEM

Enajst mladih iz Krškega se je skupaj z Mladinskim centrom Krško udeležilo mednarodne mladinske izmenjave pod naslovom Circus of Inclusion. Projekt je sofinanciran s strani programa Erasmus+.

Tokratna mladinska izmenjava je potekala na Irskem, natančneje nad mestom Dublin od 24. do 31. julija, v kampu ki se imenuje »Camp Larch Hill«. Na pot smo se odpravili dve vodji in devet mladih udeležencev.

Namen izmenjave je bil  vključevanje in prepoznavanje različnih kultur, kot tudi pogovor usmerjen v rešitve glede onesnaževanja in porabe plastike na planetu Zemlja.  Sodelovalo je pet držav. Med nami so bili udeleženci iz Irske, Rusije, Reunionskega otoka in Avstrije.

Izmenjava je vsebovala veliko aktivnosti, preko katerih smo se udeleženci iz različnih držav pomešali in se posledično povezali. Spoznavali smo drug drugega in se kulturno ozaveščali. Streljali smo z lokom, plezali na plezalni steni, imeli orientacijski pohod. Obiskali smo Dublinski živalski vrt in imeli nekaj malega prostega časa v samem mestu Dublin. Naučili smo se igrati Irski nogomet ter nastopali pred Irskim občinstvom na prireditvi.

Sam urnik izmenjave je bil poln, tako da nismo imeli veliko prostega časa. Kar pa je bilo časa za sprostitev, smo ga izkoristili z druženjem in medsebojnim spoznavanjem/povezovanjem.

Žal si nismo ogledali Irske kot države, smo pa zato dobili občutek kako veličastno zelena je. Imeli smo srečo z vremenom, saj je večinoma časa bilo sončno oziroma oblačno brez dežja, tako da nismo imeli težav pri opravljanju dejavnosti zunaj.

Camp Larch Hill nam bo ostal v lepem spominu, še posebej pa trenutki, ki smo jih preživeli skupaj. Doživeli smo lepo izkušnjo, ki nam bo vsekakor ostala v spominu. Prav tako pa smo navezali stike in ustvarili nova prijateljstva izven državnih mej, kar je največji zaklad prenešen domov iz Irske v Slovenijo.

Domen Majcen

Za dodatne informacije in vprašanja nas lahko pokličete na (07) 488-22-86