Preloader

07-488-22-86

MVP usposabljanja ponovno v Krškem in Celju

Po tem, ko so v letu 2020 – delno v živo, delno online – izvedli in uspešno zaključili MVP usposabljanja v Krškem, Celju in Črnomlju ter do »najboljše verzije samega sebe« pomagali skupno 23 udeležencem, so v marcu 2021 ponovno pričeli z MVP usposabljanji v živo v Krškem in Celju. Tokrat je vključenih 17 udeležencev, ki so trenutno na sredini prvega dela brezplačnega usposabljanja, v skupnem trajanju 200 ur.

Cilj projekta MVP – Mladi v  praksi, ki ga skupaj s prijaviteljem Mladinskim centrom Krško, izvajata še konzorcijska partnerja Celjski mladinski center in Mladinski center Bit iz Črnomlja, je v obdobju izvajanja projekta, od 1. 2. 2020 do 15. 9. 2021vključiti v usposabljanje z inovativnimi vsebinami 40 mladih, ki so na dan vključitve v projekt stari od 15 do vključno 29 let in niso zaposleni ter prihajajo iz statističnih regij: Savinjska, Posavska in Jugovzhodna Slovenija.

Usposabljanje je razdeljeno na dva sklopa: Spoznavam se in Predstavim se. Preko inovativnih pristopov in delavnic v prvem sklopu najprej spoznavajo samega sebe skozi: nevrolingistično programiranje (NLP), javno nastopanje in kreativno pisanje, v drugem sklopu pa se naučijo predstaviti same sebe skozi: računalniško opismenjevanje, uporabo družabnih omrežij v marketinške namene, pripravo predstavitvenega videa in izvedbo osebnega projekta.

Mladim želijo preko usposabljanja okrepiti kompetence in dodati nova znanja ter ob koncu projekta doseči, da se bo najmanj 65% udeležencev projekta oz. 26 oseb tudi zaposlilo. Vse udeležence projekta nameravajo vključiti v platformo beleženja kompetenc pridobljenih skozi prostovoljsko delo in v praktični preizkus preko prostovoljnega mladinskega dela. Preko organizacije okroglih miz z odločevalci pa vključiti vse udeležence projekta tudi v aktivno podajanje pobud za spremembe ukrepov za zaposlovanje mladih.

V košarki pomeni kratica MVP (angl. most valuable player) košarkarja, ki je najbolj koristil svoji ekipi. Zato ni naključje, da je kratica projekta Mladi v praksi prav MVP, skozi projektne aktivnosti želijo namreč mlade dodatno usposobiti, da bodo lažje zaposljivi.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

 

Za dodatne informacije in vprašanja nas lahko pokličete na (07) 488-22-86