Preloader

07-488-22-86

POČITNIŠKE AKTIVNOSTI V JUNIJU IN JULIJU 2021

POLETNE POČITNIŠKE AKTIVNOSTI V MC KRŠKO

Letos smo se v Mladinskem centru Krško odločili, da zaradi vsakoletnega velikega zanimanja za počitniško varstvo in da staršem olajšamo počitniški čas, ko nimajo varstva za otroke, izvedemo dva termina počitniških aktivnosti na začetku poletja in dva ob koncu. Tako smo v 1. terminu (28. 6 do 2. 7. 2021) in potem še v 2. terminu (5. 7. do 9. 7. 2021) v Mladinskem center Krško skupaj z mladimi prostovoljci izvedli počitniške aktivnosti za otroke od 1. do 6. razreda osnovne šole. Program je bil obarvan s številnimi aktivnostmi, ki so popestrile in zabavno zapolnile počitniški čas otrok.

Prvi teden nas je, po začetnem spoznavanju na uvodni dan, obiskala Manca Dremelj, ki nam je prikazala vožnjo z rolerji in skiroji, otroci pa so preizkušali svoje znanje in spretnosti. Drugi dan smo se z avtobusom Mirttoursa odpravili na Turistično kmetijo Zevnik na Čatež pri Brežicah, kjer so nas prijazno sprejeli in omogočili otrokom jahanje konjev, nad katerimi so bili otroci navdušeni. Tretji dan smo se sprehodili do Mestnega muzeja Krško, kjer smo si najprej ogledali razstavo z naslovom Fran Bonač in Tovarna celuloze na Vidmu pri Krškem. Po ogledu razstave smo imeli delavnico, kjer so otroci izdelali okvirje za slike iz starega papirja s pomočjo posebne tehnike. Četrti dan smo se odpravili na Grad Rajhenburg, kjer smo si ogledali razstavo Vladimirja Lebna skupaj z avtorjem samim, ki nam je zaupal navdih in pomen slik. Po končanem ogledu pa je Vladimir Leben izvedel delavnico za naše otroke in sicer so z ogljem risali živalske motive na lesene gajbice. Za konec pa smo si ob spremstvu ogledali tudi celoten grad in izvedeli veliko o njegovi preteklosti. Zadnji dan prvega tedna pa nam je zagodlo vreme in tako nismo odšli na dolgo pričakovani Bazen Brestanica, smo pa namesto tega odšli na sprehod po okolici in se igrali na bližnjem športnem igrišču, po prihodu v mladinski center pa smo igrali namizni tenis in si ogledali film ter tako zaključili prvi teden počitniških aktivnosti

V drugem tednu počitniških aktivnosti smo se na prvi dan odpravili do bližnjega Teniškega kluba Krško, kjer smo se ob vodstvu trenerke Ane razgibali, igrali tenis in se naučili veliko novih teniških veščin, prvin, iger in udarcev. Drugi dan nas je obiskal Gregor Omerzu s svojima dvema kužkoma. Pokazal nam je kako poteka učenje v pasji šoli in skupaj s svojima štirinožnima prijateljema prikazal športno kinologijo in trening poslušnosti. Seveda pa so se otroci naučili tudi kako se pravilno približati psu, ga pobožati in kako se z njimi igrati. Tretji dan smo se odpravili v Brestanico, kjer nam je Manca Dremelj predstavila odbojko na mivki, otroci so spoznali prvine odbojke in pomen športnega sodelovanja, da se pride do skupnega želenega cilja. V Živalski park Na Jasi v Sela pri Dobovi smo se z avtobusom odpravili četrti dan. Tam smo si ogledali tamkajšnje eksotične in domače živali, jih hranili, božali ter občudovali. Zadnji dan drugega tedna nam je bilo vreme končno naklonjeno, tako smo se navdušeno odpravili na Bazen Brestanica, kjer smo se kopali, skakali v vodo, se zabavali in igrali, vmes pa smo se posladkali še s sladoledom in tako zaključili junijske in julijske počitniške aktivnosti.

Poleg vseh teh aktivnosti v dopoldanskem času pa so vsako popoldne potekale tudi ustvarjalne, športne in vodne igre, kjer smo se še dodatno zabavali in se veselili. Vsem otrokom želimo lepe, zdrave in zabavne počitnice polne smeha še naprej.

Matic Plankar

Vodja počitniških aktivnosti v MC Krško

Za dodatne informacije in vprašanja nas lahko pokličete na (07) 488-22-86