Preloader

07-488-22-86

POČITNIŠKE AKTIVNOSTI V MC KRŠKO

Od 29. junija do 3. julija 2020 je Mladinski center Krško, skupaj z mladimi prostovoljci, izvedel počitniške aktivnosti za otroke od 1. do 6. razreda osnovne šole. Program je bil obarvan s številnimi aktivnostmi, ki so popestrile in zabavno zapolnile čas počitnic otrok.

Po začetnem spoznavanju na uvodnem dnevu, so imeli otroci teniško delavnico, ki sta jo vodila priznana slovenska teniška igralca Matic Sotler in Benjamin Beliš. Na delavnici so se otroci naučili teniških prvin, ki so osnove za igranje tenisa. Drugi dan smo se z otroki odpravili v Sela pri Dobovi v živalski park Na jasi, kjer smo si ogledali raznovrstne živali z vseh koncev sveta. Tretji dan pa so nam v Mestnem muzeju Krško člani Radiokluba Krško predstavili razstavo Radioamaterstvo: 60 let Radiokluba Krško in nas preko delavnice spoznali z radioamaterskimi napravami in pripomočki, ki so jih otroci lahko tudi sami preizkusili in bili nad njimi navdušeni. Četrti dan smo se z vlakom odpravili na grad Rajhenburg, kjer smo si ogledali razstavo Trapistov v Rajhenburgu in spoznali samostansko tiskarno. Na delavnici si je vsak izdelal svojo matrico, ki so si jo kasneje tudi odtisnili na majico. Zadnji dan počitniških aktivnosti pa nam jo je zagodlo vreme in nam preprečilo kopanje na Bazenu Brestanica. Dan smo si popestrili s plesno delavnico, nato pa smo si ogledali še otroško predstavo gledališča KU-KUC Pika in Cene v pravljici, ki je do ušes nasmejala prav vse.

Poleg vseh teh aktivnosti v dopoldanskem času so vsako popoldne potekale tudi ustvarjalne, športne in vodne igre, kjer smo se še dodatno zabavali in se veselili.

Vsem otrokom želimo lepe, zdrave in zabavne počitnice polne smeha.

Matic Plankar, vodja počitniških aktivnosti

 

Za dodatne informacije in vprašanja nas lahko pokličete na (07) 488-22-86