Preloader

07-488-22-86

Tabor “Spoznavanje vrednot premoženja in narave” (FOTO)

LAS Krško je v sodelovanju s Policijsko postajo Krško, Večnamenskim romskim centrom DROM ter CSD Posavje, enoto Krško, na Planinski koči na Bohorju v torek, 22. 6. 2021, pripravila tradicionalni tabor  Spoznavanje vrednot narave in premoženja.

Oskrbnica Koče na Bohorju, ga. Jožica Marija Omerzu, je že ob svojem prihodu na Bohor apelirala na strokovne delavce za sodelovanje pri vzdrževalnih opravilih pri planinski koči. Njenemu  odprtemu vabilu se redno odzovejo.

Skupina 7 mladih Romov se je pod mentorstvom strokovnih delavcev lotila spravljanja drv. Po zgledno opravljenem delu so se mladi udeležili delavnic, z različnimi tematikami, ki so jih izvedli strokovni delavki CSD Posavje Zdenka Žveglič in Zlata Zidanič, policisti Kristjan Urek, Drago Butara (Policijska postaja Krško) in Nataša Žagar (Policijska uprava Novo mesto), gasilec Blaž Sluga iz poklicne gasilske enote Krško, ter strokovna sodelavka na projektu DROM Špela Čepin. Po končanih delavnicah smo izvedli še krajši pohod po poteh Bohorja. Za piko na i pa so s skupnimi močmi pripravili večerjo pod mentorstvom policistov.

Organizatorji so zadovoljni s potekom enodnevnega tabora in z mislimi že v pripravah na ponovno srečanje.

Tovrstni tabori, ki so namenjeni mladim, ki so že pokazali določeno mero rizičnega vedenja, so odlična priložnost za skupno delovanje strokovnih služb, za medsebojno spoznavanje v naravnem okolju, za spodbujanje medsebojnega spoštovanja ter spoštovanja lastnine in narave ter opravljeno delo v splošno korist.

 

Pripravila:

Barbara Masnik, Mladinski center Krško

Za dodatne informacije in vprašanja nas lahko pokličete na (07) 488-22-86